MENU

Φιλέτο τόνου ψητός με δεντρολίβανο

Υλικά για 2 άτομα

  • 600-700γρ, Τόνο
  • 2τεμ Κρεμμύδια ξερά
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 4τεμ. Ντομάτες ώριμες
  • 4 κ.σ Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κλαδάκια Δεντρολίβανο
  • Αλάτι- Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Αντικολιτικό χαρτί

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε το τόνο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, το χωρίζουμε κατά μήκος.

Σε μια λεκάνη, βάζουμε το ψαρί προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο. Απλώνουμε στο πάγκο εργασίας, δυο τεμάχια αντικολιτικό χαρτί,

Στο κάθε ένα από αυτά, βάζουμε τέσσερις φέτες ντομάτα το ένα κρεμμύδι και σκόρδο κομμένα σε φέτες προσθέτουμε το ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το ένα φιλέτο τόνου.

Από επάνω βάζουμε το άλλο κλαδάκι δεντρολίβανο και τέσσερις φέτες ντοματα, και τη ρίγανη το κλείνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στη τοστιέρα η σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

    Antigoni

    Γρήγορη επικοινωνία

      EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.