Καλαμάρι στο τηγάνι με σάλτσα βασιλικού
Υλικά
- 1 συσκευασία καλαμάρι Antigoni Sea Frozen
- αλεύρι και γαλέτα για το πανάρισμα
- 4 αυγά
- 60 ml νερό
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10 γρ. φρέσκο μαϊντανό
- 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
- αλάτι και πιπέρι
Μια Σαρακοστιανή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, κάθε εποχή του έτους.
Για την κρούστα
Σε μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα και το ξύσμα από το λεμόνι.
Για το καλαμάρι
Κόβουμε το καλαμάρι σε φέτες, πάχους όσο ο δείκτης μας. Φτιάχνουμε ένα μπολ με το αλεύρι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με το νερό. Στο τρίτο μπολ βάζουμε την κρούστα από τη γαλέτα. Στη συνέχεια, κάνουμε το πανέ. Περνάμε το καλαμάρι από το αλεύρι, τινάζουμε καλά, περνάμε από το αυγό, στραγγίζουμε και πανάρουμε με την κρούστα. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε σε κάθε ροδέλα, από 2 φορές. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει το καλαμάρι.
Για την σως βασιλικού
Σε μπλέντερ χτυπάμε το χυμό λεμόνι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το μίγμα αυτό με τη μαγιονέζα και το πέστο βασιλικού.
Καλή σας όρεξη!