MENU

Ταρτάκια με γαρίδες και πράσο

Υλικά για 10 ταρτάκια (γέμιση)

  • 500 γρ. Γαρίδες Ατλαντικού No5 “Αντιγόνι Sea Frozen”
  • 400 γρ. πράσο
  • 20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 20 ml άσπρο κρασί
  • 400 γρ. φέτα
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για 10 ταρτάκια (ζύμη)

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο λειωμένο
  • 200 ml νερό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 10 γρ. αλάτι

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με μια θαλασσινή και… gourmet συνταγή, πολύ γρήγορα και εύκολα.

Εκτέλεση (ζύμη)

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά και στο τέλος προσθέτουμε τους κρόκους. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.

Φορμάρουμε τις τάρτες και τις γεμίζουμε με όσπρια για να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Εκτέλεση (γέμιση)

Κόβουμε το πράσο κατά μήκος και μετά κατά πλάτος σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρουμε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πράσο, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.

Στραγγίζουμε το μείγμα, το ανακατεύουμε με την τριμμένη φέτα και το μοιράζουμε στις τάρτες. Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε με αυτό τις τάρτες.

Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

 

Καλή σας όρεξη!

Συνταγή: cretagastronomy.gr, Σεφ Γιάννης Αποστολάκης
Φωτογραφία: Γιάννης Κουκουράκης

    Antigoni

    Γρήγορη επικοινωνία

      EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.